perjantai 25. huhtikuuta 2008

Lesotho roadtrip

Huomenna aamulla suunnataan Petrin kanssa roadtripille vajaaksi kahdeksi viikoksi. Suuntana on Lesotho ja Drakensberg. Matka päättyy Durbaniin josta lennetään takas Port Elizabethiin, ellei Petri eksy Mosambikiin.

Lesotho on maa Etelä-Afrikan sisällä ja siellä sijaitsee maailman korkein matalin kohta. Eli maa kokonaan vuoristoa ja korkeudultaan kaikkialla yli kilometrin merenpinnasta. Matkaa ei oo tullu paljoa suunniteltua, mutta mahdollista olisi ainakin vaellusten lisäksi abseilata alas 204 metriä alas vesiputousta. Maassa on myös Afrikan eteläisimmät laskettelurinteet sekä Afrikan korkein pubi 2874 metrissä.

Matkalla olisi tarkoitus nähdä vähän muutakin Etelä-Afrikasta kuin pelkät rannat ja niiden epätodelliset lomakaupungit. Ainakin kuvien perusteella näkymien pitäisi olla upeat ja meno enemmän afrikkalaista.

Saa nähdä miten sää kohtelee meitä, kun viime viikolla alueella oli satanut lunta ja yöllä lämpötilä laskee nollan alapuolelle. Onneksi tammikuussa Mosambikin helteisiin suunnattessa tuli matkaan pakattua muutakin kuin boardshortseja...

Jos joku jostain syystä ei käyt kaikkea vapaa-aikaansa facebookissa, niin sieltä löytyvät kuvat löytyy seuraavien linkkien takaa.
Kylttejä
Etelä-Afrikka osa 1
Etelä-Afrikka osa 2

Ei kommentteja: