maanantai 23. kesäkuuta 2008

Loppu

Nyt on viimeinen päivä Etelä-Afrikassa ja kotiin on mukava palata. Afrikkaa tuli nähtyä aivan riittävästi ja lopussa alkoi jo väsymään matkalla olemiseen. Mutta vielä jäi Etelä-Afrikan ympäristössä paikkoja käytäväksi, jotka voi yhdistää ehkä 2010 jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin..

Suosittelen kaikille ehdottomasti Etelä-Afrikkaa matkakohteeksi, sille täältä löytyy luontojen ja palveluiden osalta kaikki viiden tähden safarien ja yksinäisten rantojen välillä. Suosittelisin varsinkin golfkenttiä ympäri Etelä-Afrikkaa ja sukellusta Mosambikissa sekä Etelä-Afrikan pohjoisosissa.

Swazimaan ja Zulumaan roadtripilla tuli nähtyä kolme viidestä Afrikan vaarallisimmasta eläimestä, eli sarvikuono, elefantti sekä vesipuhveli. Leijona ja leopardi jäivät luonnossa näkemättä eli vielä on syytä mennä muutamalle safarille myöhemmin.

Neljästä Afrikan maasta (Mosambik, Etelä-Afrikka, Swazimaa ja Lesotho) Swazimaa oli ehkä kaikkein rauhallisin ilmapiiriltään, osaltaan tähän saattoi vaikuttaa että oli talvi eikä turisteja ollut juuri missään.

Ei kommentteja: